Mikroenjeksiyon Yönteminin Aşamaları Nelerdir?

Prof. Dr. Ulun ULUĞ
Prof. Dr. Ulun ULUĞ tarafından yazıldı. 0 yorum 5297 görüntüleme

Mikroenjeksiyon yöntemi aşamaları;

Mikroenjeksiyon

  • Genel olarak mikroenjeksiyon tedavi yönteminde, adet başlangıcının 2. veya 3. Gününde başlanır. Hastaların ultrasonla kontrolleri yapılır. Bu kontroller sayesinde, anne adayının yumurtalıklarında bir önceki aydan kalmış bir yumurta, bir kist ve başka problemlerinde olup olmadığı saptanır. İncelemeler sonucu bir probleme rastlanılmamışsa tedaviye başlanır.
  • İlk olarak iğne ve ilaç tedavisine geçilir. Bu tedavi ortalama 11 gün sürmektedir ve belirli aralıklarla ultrasonla takibi yapılır.
  • Gebelik hormonu içeren bu ilaçlar, kesecikler içerisindeki yumurtaların maksimum olgunluğa erişmesini sağlamaktadır. İlaç verildikten 36 saat sonra, yumurta toplama işlemine geçilir. Alınan yumurtalar 1- 2 saat içerisinde erkekten alınan spermler enjekte edilerek döllenme sağlanır.
  • Ertesi gün bu yumurtalardan kaç tanesinin döllendiğini, hangisinin kaliteli olduğunu saptayarak transfer işlemi yapılıyor. Bu transfer işlemi ultrason altında yapılır. Rahim ağzına kateter denilen çok ince plastik boru ile içeri girilir. En kaliteli embriyolar seçilerek rahmin içine bırakılır. Hastanın birkaç gün istirahati istenebilir. Daha sonra günlük hayatlarına dönebilirler. Ve 12 gün sonunda bir gebelik testi ile sonucu öğrenebilirsiniz.

Kişiye özel tüp bebek tedavisi, gebelik takibi, tüp bebek, kadın hastalıkları, ilaç kullanım eğitimleri,  ve daha bir çok konuda hızlı ve doğru bilgi almak için Youtube sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Jinekoloji,  tüp bebekgebelik ve üreme immünolojisi sayfalarımızdan merak ettiğiniz konulardaki makalelerimize ulaşabilirsiniz.

Yorumlar
Yeni Yorum Ekle